26.08.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA PUTOVANJEM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U EGIPAT

POČEV OD 01.09.2020. GODINE, LICIMA SVIH NACIONALNOSTI, PA TAKO I DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE, ZA ULAZAK U EGIPAT NEOPHODAN JE NEGATIVAN PCR TEST NE STARIJI OD 48 SATI. TAKOĐE, POTREBNO JE DA IMAJU PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KOJE POKRIVA COVID-19 (DOSTUPNO U AGENCIJI).

Usled ograničenog vremena za PCR testiranje i otkazivanje u slučaju da je test pozitivan, nastojimo da nađemo način da se naši putnici brzo testiraju. Stoga smo obezbedili sledeće termine za testiranje putnika:
 
Za letove sredom:

  • ponedeljkom  9-13h
  • utorkom         9-12h

Za letove subotom:

  • četvrtkom  9-13h
  • petkom     9-12h

Testiranje će se obavljati na adresi Gavrila Principa 57 u Beogradu, uz maksimalno poštovanje svih procedura prevencije i mera bezbednosti prema zakonima Republike Srbije.
Rezultati PCR testova biće gotovi u roku od 24 sata, a putnicima će rezultati stići na mejl adresu.
Plaćanje PCR testa u iznosu od 6.000,00 din putnici treba da izvrše PRE DOLASKA na testiranje, a uplatnica se popunjava na sledeći način:

Uplatilac: ime i prezime putnika, adresa stanovanja, grad
Svrha uplate: Usluga testiranja na prisustvo SARS-CoV2
Primalac: Republički fond za zdravstveno osiguranje
Šifra plaćanja: 189      Valuta: RSD     Iznos: 6.000,00
Račun primaoca: 840-17750-34
Poziv na broj: JMBG uplatioca

Primer popunjene uplatnice

 

Na ime kompenzacije za navedeni trošak PCR testiranja NAŠ PARTNER ĆE POKLONITI VREDNOSNI VAUČER U IZNOSU OD 50 EVRA PO ODRASLOJ OSOBI ZA IZLETE NA DESTINACIJI. Predmetni poklon vaučeri za izlete biće izdati uz dokumentaciju pred putovanje.
 
Putnici koji dolaze na testiranje moraju sa sobom imati uredno plaćenu uplatnicu ili potvrdu banke o izvršenom plaćanju i validan ugovor o putovanju.
 
Izlazak ekipe na teren naplaćuje se 500 dinara po odrasloj osobi i detetu koje je starije od 6 godina. Ovaj iznos biće naplaćen na licu mesta u gotovini pre testiranja, a za uplate će biti izdavane validne priznanice.
 
U slučaju da je rezultat testa pozitivan, putniku će se izdati vaučer za zamensko putovanje koje će moći da se iskoristi u naredna tri meseca.


31.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA ULASKOM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U BUGARSKU

Poslednjom odlukom bugarskog Ministarstva zdravlja od 30. jula 2020. godine (u primeni od 31. jula do 31. avgusta 2020. godine), državljani R. Srbije izuzeti su od zabrane ulaska u R. Bugarsku.

Državljanima R. Srbije koji su u tranzitu preko teritorije R. Bugarske bez zadržavanja, nije potreban negativan PCR test.

Državljani R. Srbije mogu u R. Bugarsku ulaziti bez negativnog PCR testa ako dolaze iz: država članica EU ili Šengenskog sporazuma (uključujući San Marino, Andoru, Monako i Vatikan), Ujedinjenog Kraljevstva V. Britanije i S. Irske, Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Maroka, Novog Zelanda, Ruande, Republike Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, Jordana i Ukrajine.

Negativan PCR test nije potreban ni: zdravstvenim stručnjacima, zdravstvenim naučnim radnicima, socijalnim radnicima, ako je cilj putovanja povezan sa tim profesijama; radnicima uključenim u isporuku lekova, medicinskih sredstava i opreme; stranim zvaničnicima; vozačima autobusa angažovanim na međunarodnom prevozu putnika; vozačima teretnih vozila angažovanih na međunarodnom prevozu robe i tovara; posadama vazduhoplova i pograničnim radnicima.

Državljani R. Srbije koji ostaju u R. Bugarskoj moraju posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (računajući od momenta testiranja), ako dolaze iz R. Srbije i svih trećih zemalja (osim onih navedenih u prethodnom pasusu).

29.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA PUTOVANJEM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U EGIPAT

ZA ULAZAK U EGIPAT, DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE NEOPHODNO DA POSEDUJU NEGATIVAN PCR TEST, VEĆ JE POTREBNO DA IMAJU PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KOJE POKRIVA COVID-19 (DOSTUPNO U AGENCIJI).

PROCEDURA TOKOM PUTOVANJA JE SLEDEĆA:

Putnik tokom putovanja mora nositi masku.
Mora se držati razdaljina između putnika kada ulaze i izlaze iz aviona.
Biće provereni svi putnici koji dolaze iz svih krajeva sveta bez izuzetka.
Meri se temperatura svih putnika koji dolaze iz celog sveta i obaveštava se putnik koja pati od visoke temperature (veće od 38°C) ili pati od respiratornih simptoma.
Putnici koji pate od bilo kakvih simptoma ili visoke temperature moraju biti izolovani u klinici i prebačeni u Covid bolnicu
Avio-kompanije će na aerodromu pre polaska dostaviti obrazac za izjavu koju putnik treba da popuni i potpiše pre nego što stigne na bilo koji međunarodni let prema priloženom obrascu…
Avio-kompanije moraju pružiti Opštu deklaraciju i dostaviti je karantinskom timu na aerodromu u kojem se dokazuje da je izvršeno čišćenje aviona i sve ostale zdravstvene mere.
Avio-kompanije moraju karantinskom timu na aerodromu pre dolaska dostaviti obrazac koji označava da su avioni koji dolaze iz inostranstva bili dezinfikovani. 
Ako bilo koji putnik ima simptome akutne respiratorne infekcije, putnici i posada s bolesnim putnikom po mogućnosti moraju poduzeti potrebne mere opreza:
-Bolesna osoba mora biti odvojena od ostalih (najmanje 2 metra)
-Samo jedna osoba iz posade može služiti bolesnu osobu.
-Bolesna osoba mora koristiti privatni toalet.
-Preuzeti sve mere predostrožnosti kako bi sprečili infekciju putem kabinskog osoblja.
Dezinfekcija aviona mora se izvoditi u skladu sa propisanim higijenskim i sanitarnim uputstvima u vazduhoplovstvu. 
Aerodromi za dolazak moraju očistiti i dezinfikovati ulazne holove prema gustini vazduha svakih 5 sati, a u slučaju velike gustine svaka 3 sata. 
Aerodromi prilikom dolaska moraju dezinfikovati putničke torbe.

 

 

17.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA PUTOVANJEM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U TURSKU

Vlada Republike Bugarske je donela odluku o zabrani ulaska na teritoriju njihove zemlje u periodu od 16.07. do 31.07.2020, za državljane svih zemalja, pa samim tim i za građane Republike Srbije. To podrazumeva i nemogućnost organizovanja tranzita do Turske.
Sve naše putnike koje su imali predviđena putovanja za Tursku u smenama 19.07. i 29.07.2020, kontaktiraćemo telefonom i zajednički se dogovoriti o daljim koracima.

Po okončanju ove zabrane, svi avgustovski i septembarski aranžmani realizovaće se po planu i programu.

 

13.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA ULASKOM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U GRČKU

Od 14.07.2020. u 6 časova ujutru (po grčkom vremenu) svim turistima za ulazak u Republiku Grčku potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Putnici će i dalje morati 24 sata (umesto dosadasnjih 48 sati) pre dolaska u Grčku da popune "obrazac za lokaciju putnika" (PLF).

Narednih dana treba da se izda novo saopštenje da li će i kada građanima Srbije, BiH i S. Makedonije biti ponovo dozvoljen ulaz u Grčku, o čemu ćemo Vas obavestiti po donošenju zvanične odluke. Napominjemo da do daljeg u aplikaciji PLF ne postoji opcija kopnenog ulaska u R. Grčku za državljane Republike Srbije.

Dok se situacija ne normalizuje, agencija Turisttrade nije u mogućnosti da putnicima ponudi organizovan autobuski prevoz do destinacija u Grčkoj, ali svi koji koriste sopstveni prevoz moći će, od trenutka kad se granica otvori za državljane R. Srbije, nesmetano da realizuju svoje aranžmane, jer su naši objekti na destinacijama spremni za prihvat gostiju.

Preporučujemo ipak svima da sačekaju zvaničan stav grčke vlade, da ne bi imali nepredviđene neprijatnosti.

 

Uredba Vlade Republike Srbije o zamenskom putovanju

Poštovani putnici, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja u državi, otkazana su sva putovanja koja je trebalo da se realizuju do kraja juna 2020. godine, i putnici će dobiti mogućnost zamene termina. Konkretno, putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020. godine, uz obavezu Organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja, koja se može iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. godine. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022. godine potraživati povraćaj sredstava od Organizatora putovanja, koji je u obavezi da u roku od 14 dana ispuni ovaj zahtev putnika (ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020. godine). Kod putnika koji su ugovor zaključili posle 15.03.2020. godine, prilikom otkazivanja aranžmana primenjivaće se odredbe Opštih uslova putovanja.

Pun tekst Uredbe Vlade Republike Srbije možete da pročitate OVDE.


INFORMACIJA:

Smeštajni objekti sa iskazanim cenovnikom za sezonu Leto 2020, otvoreni su ove turističke sezone.
Ostali objekti biće otvoreni za sezonu Leto 2021.


COVID PROTOKOLI U GRČKOJ - LETO 2020

Za sezonu 2020. Republika Grčka donela je niz protokola koji će se strogo poštovati na destinacijama i u samim smeštajnim objektima. Protokoli služe kao mera zaštita svih putnika i osoblja od virusa COVID-19.

1. Pomeranje vremena za ulaz u smeštajne jedinice. Za sezonu leto 2020. u Grčkoj, ulaz putnika u studije i apartmane biće nakon 15h. Razlog za pomeranje vremena ulaska u studije jeste obaveza detaljnog čišćenja, dezinfekcije i provetravanja smeštajnih jedinica.

2. Popunjavanje formulara pre ulaska u smeštajne jedinice.
Formular koji će biti dat svim putnicima. U njemu svi ostavljaju svoje kontakt podatke (ime i prezime, adresa i kontakt, datum boravka u Grčkoj, nacionalnost). Razlog je stupanje u kontakt sa putnicima u slučaju da dođe do pojavljivanja virusa. Podaci koji se daju tom prilikom služiće isključivo u svrhe javnog zdravlja i podležu Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.
Smeštajni objekti će čuvati sve podatke svih članova svog osoblja, za slučaj stupanja u kontakt u slučaju da dođe do pojavljivanja virusa.

3. Držanje distance:
– Smeštajni objekti obavezni su da naznače putanju kretanja putnika radi izbegavanja direktnog kontakta.
– U zajedničkim prostorijama gostima se preporučuje držanje razdaljine od minimum dva metra.
– Gostima se ne preporučuje nepotrebno zadržavanje na recepciji objekta i u ostalim prostorijama u kojima se okuplja veći broj ljudi. Ovo se posebno odnosi na goste starije od 65 godina.
– Smeštajni objekti koji imaju zajedničke prostorije za boravak gostiju u obavezi su da fizički razdvoje stolice/stolove sa održavanjem preporučene razdaljine.

4. Održavanje higijene objekta:
– Zajedničke prostorije i hodnici svih smeštajnih objekata svakodnevno će se održavati i dezinfikovati.
– Kvake i držači za ruke dezinfikovaće se više puta dnevno.
– Ključevi/kartice smeštajnih jedinica odlagaće se u posebne dezinfekcione kontejnere, te će biti dezinfikovani svaki put kada ih uzmete.
– Ležaljke u okviru smeštajnog objekta, kao i ležaljke u barovima na plaži, biće čišćene i dezinfikovane svakodnevno. Putnici će zbog svoje bezbednosti biti u obavezi da za ležanje obavezno koriste svoje peškire.
–Biće ograničen maksimalan broj kupača u bazenu u istom trenutku, što zavisi od veličine samog bazena, a o čemu će smeštajni objekti obavestiti svoje goste.

5. Održavanje higijene u smeštajnim jedinicama
Zbog zaštite zdravlja u smeštajnom objektu, ove godine nijedan objekat neće moći da vrši čišćenje smeštajnih jedinica tokom boravka gostiju. Osoblje će ulaziti u smeštajne jedinice samo u vanrednim slučajevima, kada je to baš neophodno i to će se raditi uz primenjivanje svih mera zaštite, kako osoblja, tako i gostiju. Pribor za održavanje podova biće svima dostupan i gosti će svoje smeštajne jedinice održavati sami, a sami će vršiti i zamenu posteljine. Naime, čista i dezinfikovana posteljina stajaće spakovana na unapred definisanom mestu. Gosti će, nakon promene posteljine, upotrebljenu posteljinu odlagati na način na koji će biti naznačen u samom objektu.

6. Promena načina posluživanja hrane u hotelima
Svi hoteli će ove godine biti prinuđeni da promene način posluživanja hrane. Neće se praktikovati “švedski sto” zbog gužvi koje se tom prilikom prave. Stoga će svaki hotel ponuditi gostima neku od opcija posluživanja, poput linijskog posluživanja (princip ekspres-restorana), klasičnog engleskog ili ruskog posluživanja (konobar donesi obrok serviran na tanjiru) i sl.

7. Zaštita zdravlja gostiju
Svaki smeštajni objekat imaće osoblje obučeno da prepozna simptome virusa COVID-19, kao i sklopljen ugovor sa lekarskom ordinacijom koja je takođe obučena da dijagnostifikuje i leči ovaj virus. U slučaju da se pojavi virus kod nekog od gostiju, on će biti premešten u karantin (svaka destinacija pripremiće posebno smeštajni objekat koji će punicima biti dat na korišćenje bez dodatne doplate. U slučaju potrebe da gost bude premešten u COVID-19 bolnicu, troškove će prema najavama snositi država u kojoj se gost nalazi.

 

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185