Po mišljenju mnogih, glavni grad italijanske pokrajine Veneto definitivno je jedinstven u svetskim okvirima. Razlog za tu jedinstvenost treba tražiti u činjenici da u Veneciji ne postoje ulice kakve mi poznajemo, jer su venecijanske ulice zapravo kanali.
Iako je nekada glavni grad nadaleko poznate Mletačke republike bio strateški i trgovački vrlo važan grad, Venecija se danas u turističkom smislu smatra jednom od najposećenijih destinacija.

Postoji verovanje da bi osobu koju volite trebalo svakako da odvedete u Veronu, koja se smatra gradom ljubavi i romantike. A ovaj italijanski grad je taj epitet zasluženo dobio upravo zahvaljujući čuvenom piscu Vilijamu Šekspiru, koji je radnju svog, još čuvenijeg dela „Romeo i Julija“, smestio upravo tu.
A kada već krenete put Verone, budite uvereni da ćete uživati u svakom njenom kutku, a ne samo dok obilazite Julijinu kuću i penjete se na balkon da barem na trenutak pokušate da osetite kako je toj nesrećnoj devojci bilo dok je slušala svog Romea ili dok obilazite Gradsku katedralu, već i dok idete u posetu crkvi San Zeno Mađore ili dok uživate u pogledu na reku Adiđe sa zanimljivog mosta Skaligero.

Ako znate da naziv letovališta Polihrono potiče od dve grčke reči koje mogu da znače “mnogo” i “boja”, te se slobodno prevodi kao “višebojno”, onda će Vam biti i jasno zbog čega ćete tokom šetnje po ovom pitomom mestu naići na drvo badema, kruške ili pak divlje kruške, a sasvim sigurno ćete imati prilike da uživate i u mirisu borovine koja okružuje mesto, ali i kamilice, koja je uočljiva gotovo na svakom koraku.
Iako se termin Polihrono bukvalno prevodi kao “dugovečan”, uzevši u obzir da tačan prevod ove dve grčke reči potiče od pojmova “mnogo” i “ vreme”, čini se da je lokalno stanovništvo radije sklono da veruje prvom tumačenju.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185