Friuli Venezia Giulia + Murano i Burano - Evropska putovanja - Italija ture

Gradovi Evrope - Obilazak Italije 
 

 5 dana autobusom / 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4*


26.10 - 30.10.2023.


CENA ARANŽMANA: 129
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
Friuli Venezia Giulia – Evropska putovanja – Obilazak Italije
+ PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, ČETVRTAK             BEOGRAD

Polazak iz Beograda u kasnijim večernjim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih procedura.

2.DAN, PETAK                    UDINE - CIVIDALE DEL FRIULI (fakultativno) - HOTEL

U jutarnjim časovima stižemo u grad UDINE, drugi po veličini grad regije Friuli-Venezia Giulia i istorijsku prestonicu Friulia. Zajednički pešački obilazak istorijskog centra grada, uživanje u zdanjima venecijanske gotike. Obilazimo: Piazza Giacomo Matteotti, Piazza della Liberta sa fenomenalnom Loggia del Lionelo, Torre dell'Orologio, potom Castello di Udine odakle se pruža pogled na krovove grada i Julijske i Karnske Alpe čiji se snegom prekriveni vrhovi naziru pred nama. Slobodno vreme za samostalno istraživanje grada, kafu ili doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u jedno od najlepših sela regije, CIVIDALE DEL FRIULI, nekadašnje prestonice Longobardskog kraljevstva. šetnja do Piazze Duomo; Palazzo Comunnale spomenik Juliju Cezaru, odlazak u Longobardski hram Santa Maria in Valle, izlazak na stari Ponte del Diavolo, čuveni "đavolji most" preko alpske reke Natisone. Slobodno vreme, povratak u Udine, nastavak putovanja ka mestu Noventa di Piave / San Dona di Piave / Lido di Jesolo. Smeštanje u hotel 4*, slobodno vreme, noćenje.

3.DAN, SUBOTA                VENECIJANSKA LAGUNA - BURANO - MURANO - VENEZIA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme. Za one koje su se odlučili za fakultativni dan, put nas vodi kroz Venecijansku lagunu, od luke Punta Sabbioni. Brodom odlazimo na ostrvo BURANO, jedno od najživopisnijih mesta u Italiji, poznatog po kućicama šarenih fasada i po čuvenoj venecijanskoj čipci. Slobodno vreme za individalne aktivnosti. Nastavak plovidbe ka čuvenom ostrvu stakla - MURANO. Poseta galeriji i fabrici stakla, obilazak radionice duvača stakla, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Za kraj dana, kraljica mediterana - VENEZIA. Posetu gradu Svetog Marka započinjemo odmah silaskom sa broda na Rivu Slovena, rivu kojom su hodali Njegoš, Branko Radičević i mnogi drugi znameniti Srbi. Čućete priču o Vitoriju Emanuelu II koji ima svoj spomenik na rivi. Nakon toga upoznajemo se sa čuvenim palatama sa ove strane kanala, zatim lagano nastavljamo šetnju ka tamnici i Mostu Uzdaha. Saznaćete kako su se ophodili prema zatvorenicima, koliko je bilo okrutnosti, ali ujedno i ljubavi i žudnje za životom, zašto je Most Uzdaha dobio to ime i kakav život se odvijao unutar Duždeve palate... Proći ćemo pored Vrata Venecije, pored dva stuba ali nećemo proći između njih, a zašto, saznaćete kada budemo bili tamo. Eto nas već na Trgu Sv. Marka - Piazza San Marco. Upoznaćete se sa najpoznatijim gradjevinama nekadašnje Mletačke republike: Bazilika San Marco sa replikom antičkih konja koji su preneti tokom IV-og Krstaškog rata iz Carigrada, Biblioteka Marciana, Torre Campanila sa čijeg vrha se vidi čitava laguna, Astronomski sat koji krije priču, Procurati – nekadašnje sudnice… Šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande, gde ćemo čuti priču o životu stanovika Venecije, broju, pijaćoj vodi, bunarima, kanalima kao i o samoj gradnji venecijanskih kuća, Venecijanskom karnevalu i još čuvenijim maskama, gde svaka ima svoje značenje… Stižemo do mosta Ponte Rialto na kanalu Grande. Slobodno vreme za uživanje u gradu. Povratak u hotel u večernjim časovima, slobodno vreme, noćenje.

4.DAN, NEDELJA                ISOLA DI GRADO – CASTELLO MIRAMARE – TRIESTE

Doručak. Napuštamo hotel. Nastavljamo naše putovanje ka mestu GRADO, nekada malenom ribarskom selu, a danas šarmantnom ostrvskom gradiću na severu Jadrana. Šetnja pored gradske marine, pešačkim ulicama koje presecaju staro gradsko jezgro. Dolazak do Basilice di Sant'Eufemia, jedne od najstarijih crkvi u Italiji sazidanoj u VI veku. Slobodno vreme za šetnju pored mora, doručak... Nastavljamo naše putovanje ka Tršćanskom zalivu i dolazimo do čuvenog habzburškog dvorca - CASTELLO MIRAMARE. Dvorac je sazidan sredinom XIX veka na samoj obali mora. Šetnja impozantnim parkom sa pristaništem i mogućnost samostalnog ulaska u dvorac ( kupovina karte na licu mesta ). Nakon posete dvorcu dolazimo u TRIESTE, prestonicu i najveći grad provincije Friuli-Venezia Giulia. Šetnja pored kanala Grande i palate Gopčevića, Ponte Rosso, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona, Trg Ujedinjenja Italije… Oproštaj od Italije, sumrak i slušanje mora. U večernjim časovima krećemo ka Beogradu.

5.DAN, PONEDELJAK       BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji                
 • 2 noćenja sa doručkom u mestu Noventa di Piave / San Dona di Piave / Lido di Jesolo u hotelu 4* u 1/2 ili 1/3 sobama
 • Organizovani odlazak u Udine, Isola di Grado, spoljašnost i vrt dvorca Miramare i Trst
 • Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe za sve vreme putovanja
 • Troškove organizacije putovanja
+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
 • Individualne troškove
 • Boravišnu taksu
 • Fakultativni izlet:
  CIVIDALE DEL FRIULI - 10 EUR
  -  MURANO, BURANO, VENECIJA - 35 EUR
 • Ulaznica za unutrašnjost dvorca Miramare - 12 EUR ( kupovina na licu mesta )
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguća uplata u agenciji)
+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu - 40€ (na upit)

Transfer Novi Sad - Rumska petlja - 20€ ( minimum 3 osobe )

+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel 4* se nalazi u neposrednoj blizini Venecije, u mestima Noventa di Piave / San Dona di Paive / Lido di Jesolo. Sve sobe su 1/2 i 1/3, moderno su opreljene i poseduju telefon, sef, radni sto, mini bar, klima uređaj, flat-TV sa satelitskim kanalima, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, i uglavnom poseduju terasu. Gostima su na raspolaganju restoran, hotelski bar, recepcija koja radi 24 časa. Hotel je pokriven besplatnim WiFi signalom.

Usluga je na bazi noćenja sa doručkom ( slatki/slani doručak na bazi švedskog stola )

 

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 40% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima gradjana ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe.

FAKULTATIVNI IZLETI SU GARANTOVANI, BEZ OBZIRA NA BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA!

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 174/2021, kategorija licence A, izdao APR, Registar turizma, 10.11.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o. office@turisttrade.com

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185