Dozza Soave e Parma - Evropska putovanja - Italija ture

Gradovi Evrope - Obilazak Italije


 


 


DOZZA SOAVE E PARMA


Soave - Mantova - Dozza - Brisighella - Bologna - Castell'Arquato - Piacenza - Cremona - Parma - Modena


italy g3030612f5 1280


6 dana / 3 noćenja sa doručkom, autobusom


08.11 - 13.11.2023


159 €


 


Doza Soave vina i Parma šunke nam uvek prija, a uz to još i obilasci prelepih italijanskih gradova, pa kako odoleti?
Ako se slažete sa nama, pridružite nam se!


 

Dozza Soave e Parma – Evropska putovanja – Obilazak Italije
www.visititaly.it
www.lonelyplanet.com/italy/lombardy-and-the-lakes/mantua
www.mantovastoria.it
photo by: Massimo Mazzoni
photo by: LucaDroneMania
https://www.lonelyplanet.com/italy/emilia-romagna-and-san-marino/piacenza
Dozza Soave e Parma – Evropska putovanja – Obilazak Italije
https://www.facebook.com/FestaTorroneCremona
https://www.italia.it/en/lombardy/cremona
www.e-borghi.com
www.emiliaromagnaturismo.it
www.viaggiareunostiledivita.it
www.travelemiliaromagna.it
www.lonelyplanet.com/italy/emilia-romagna-and-san-marino/bologna
www.italia.it/en/emilia-romagna/parma
www.romeinlimo.com
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN,     BEOGRAD

Polazak iz Beograda u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i italijanskih regija Friuli-Venezia Giulia i Veneto uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih procedura.

2. DAN,     SOAVE - MANTOVA

U jutarnjim časovima dolazak u SOAVE, maleni vinski gradić nedaleko od Verone. Poseta vinariji Rocca Sveva, šetnja kroz vinograde s čašom belog domaćeg D.O.C. vina u ruci uz najlepši pogled na tvrđavu Scaligeri. Mogućnost ulaska u Castello Scaligeri - Soave, srednjevekovnu fortifikaciju koja dominira samim gradom. Nastavak puta ka gradu MANTOVA, vekovnom sedištu porodice Gonzaga, okruženog jezerima formiranim na toku reke Minćo, sa savršeno očuvanim starim gradskim jezgrom. Mantova je nepravedno zanemaren biser Lombardije. Šetnja do starog grada preko brane koja odvaja Lago di Mezzo i Lago Inferiore, dolazak na glavni trg Piazza Sordello sa kompleksom Palazzo Ducale. Slobodno vreme za ručak, šetnju ili posetu unutrašnjosti Duždeve palate sa čuvenom freskoopisanom sobom „Camera degli Sposi“. Polazak ka hotelu koji nalazi u mestu Keprara, predviđeno vreme dolaska u hotel u ranim večernjim satima. Smeštanje po sobama. Slobodno vreme, Noćenje.

3. DAN,     DOZZA - BRISIGHELLA - BOLOGNA (fakultativno)

Doručak, slobodno vreme u Keprari ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Za one koji podju s nama na izlet, obilazak počinjemo sa šarenim seocetom imena Dozza. Južno od Imole, na vrhu brda, čeka nas iznenađenje; šarene fasade, street art, fenomenalno lokalno vino i tvrđava Sforca, selo u koje se čovek zaljubi… Slobodno vreme za uživanje i fotografisanje. Nastavljamo ka selu Brisighella, još jednom dragulju Emilia Romagne. Selo okruženo brdima, tipične arhitekture, sa kućama akrilnih boja, mesto je koje očarava sve zaljubljenike u Italiju. Šetnja srednjevekovnom “magarećom ulicom”, mogućnost odlaska na tvrđavu Manfredianu, odakle se pruža panoramski pogled na krovove sela i prirodu koja ga okružuje. Izlet završavamo u  prestonici regije - Bologna je grad poznat po najstarijem evropskom univerzitetu, tornjevima, arkadama i crvenkastim fasadama od terakote. Sledi organizovan obilazak starog gradskog jezgra; Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio, fontana Neptuna, Mercato di Mezzo, tornjevi Asineli i Garisenda… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, samostalno istraživanje i uživanje u gastronomskim specijalitetima po kojima je grad naširoko poznat. Povratak u  Kepraru i naš hotel u večernjim časovima, Noćenje.

4. DAN,     CASTELL'ARQUATO - PIACENZA - CREMONA (fakultativno)

Doručak, slobodno vremeu Keprari ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Za razliku od jučerašnjeg dana, put nas vodi u suprotnom smeru. Na sat vremena vožnje od hotela, nalazi se mali srednjevekovni gradić Castell’Arquato, gde sledi šetnja krivudavim kaldrmisanim ulicama do dvorca grofa Viskontija, jednog od najočuvanijih srednjevekovnih utvrđenja severne Italije. Uživanje u lokalnim vinima i atmosferi gradića koji je ostao isti još od srednjeg veka. Nastavak puta ga gradu Piacenza, gradu bogate istorije smeštenog na reci Po i samoj granici Emilia Romanje i Lombardije. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti: Palazzo Gotico, katedrala Santa Maria Assunte e Santa Giustina, slobodno vreme za ručak. Kratka vožnja nas odvaja od grada Cremona, doma violine i Antonija Stradivarija. Šetnja do glavnog gradskog trga na kome leži fascinantna katedrala sa krstionicom, mogućnost odlaska u muzej violine. Slobodno vreme za samostalni obilazak. Imamo sreće, subota 11.11. je dan kada počinje Torrone festival, posvećen karakterističnim slatkišima regije. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vreme, Noćenje.

5. DAN,     PARMA – MODENA

Doručak, napuštamo hotel i krećemo ka gradu Parma. Konačno, čuvena pršuta, koju ima na meniju skoro svaki od restorana na centralnoj Piazza Garibaldi. Šetnja do Piazze Duomo gde se nalaze glavna gradska katedrala i krstionica. Slobodno vreme za uživanje. Nastavljamo put ka gradu Modena, domu Ferarija, Lambordžinija i Lućana Pavarotija. Obilazak Piazze Grande, Palazzo Ducale, mogućnost odlaska u muzej Enzo Ferarija ili na istorijsku pijacu Modene – Mercato Storico Albinelli. Poslednja prilika za snabdevanje namirnicama, jer se uskoro vraćamo kući. Slobodno vreme za šetnju, ručak, kupovinu, polazak za Beograd u kasnim poslepodnevnim časovima.

6. DAN,    BEOGRAD
Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih procedura. Predviđen dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

Program putovanja pod nazivom „Dozza Soave e Parma“ deponovan je u Zavodu za intelektualnu svojinu kao autorsko delo TA Turisttrade. Svako neovlašćeno organizovanje putovanja pod nazivom „Dozza Soave e Parma“ i pod drugim sličnim nazivima, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini slična putovanju „Dozza Soave e Parma“, predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu zakonskoj odgovornosti i odgovarajućim zakonskim sankcijama! 

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama          
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u 1/2 ili 1/3 sobama
 • Usluge turističkog vodiča za sve vreme putovanja
 • Obilazak Soavea, Mantove, Parme i Modene
 • Troškove organizacije putovanja
+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
 • Individualne troškove
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguća uplata u agenciji)
 • Turističku taksu koja u iznosi oko 1€ po osobi i noćenju – taksa se plaća na recepciji hotela.
 •  FAKULTATIVNE IZLETE:
 1.  CASTELL'ARQUATO - PIACENZA - CREMONA --- 30€
 2.  DOZZA - BRISIGHELLA - BOLOGNA --- 30€

 Cena paketa fakultativnih izleta iznosi 50€

 • Pojedinačna cena ulaznice za:
 1. Borgo Rocca Sveva - poseta vinariji i čaša Soave Classico D.O.C. belog vina - 10€ ( obavezna prijava i plaćanje u agenciji )
+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu - 75€ (na upit)
Transfer Novi Sad - Rumska petlja - 20€ ( minimum 3 osobe )

+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel Valdenza 4* se nalazi u mestu Kaprara, nedaleko od Parme. Sve sobe poseduju kupatila sa tuš kabinama, fenom i peškirima. Opremljene su klima-uređajima, LCD TV-om sa satelitskim kanalima i mini barom. Hotel je u potpunosti pokriven WiFi signalom ( agencija ne može garantovati za kvalitet signala po sobama ). U hotelske usluge spada i svakodnevno čišćenje soba. U okviru hotela se nalazi bar. Doručak je na bazi samoposluživanja ( slani i slatki sto ). 

www.valdenzahotel.it

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 40% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima građana, platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro) ili putem administrativne zabrane, a sve to najkasnije 15 dana pre putovanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 174/2021, kategorija licence A, izdao APR, Registar turizma, 10.11.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

 • PROGRAM „DOZZA SOAVE E PARMA“ ZAŠTIĆEN JE POD OVIM NAZIVOM I SA OVIM SADRŽAJEM! ZLOUPOTREBA POVLAČI ZAKONSKE KONSEKVENCE!

TURISTTRADE d.o.o. office@turisttrade.com

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185