Krstarenje Nilom

 


 


 


AVIONOM 13 NOĆI / 15 DANA – 6 noći u Hurgadi + 4 noći na brodu + 2 noći u Kairu + voz (noćna vožnja)Hurgada, Luksor, Esna, Edfu, Kom Ombo, Asuan, Kairo

Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. dan – Beograd - Hurgada
Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla’’ kod šaltera agencije, dva sata pre polaska aviona. Predviđeno vreme za polazak aviona jeste 05.30h (let SM 388 do Hurgade). Po sletanju, transfer klimatizovanim vozilom do izabranog hotela. Smeštaj u hotel. Prva usluga u zavisnosti od izabrane usluge je ručak ili večera. Noćenje.

2. dan – Hurgada - Luksor
Napuštanje hotela i polazak za Luksor u ranim jutarnjim satima. Putnicima će biti obezbeđen doručak za poneti. Transfer klimatizovanim vozilom. Poseta zapadnoj obali Nila u Luksoru (Dolina kraljeva, Hram Hatšepsut, Memnonovi kolosi). Po završetku obilaska sledi ručak, zatim transfer do obale Nila i smeštanje putnika na brod sa 5*. Večera. Noćenje.

Dolina kraljeva, mistična i nadaleko čuvena Tutankamonova grobnica samo je jedna od 62 koje se nalaze u ovoj oblasti. Kako je zagrobni život bio izuzetno važan, očuvanje faraonovog tela u vidu mumije predstavljalo je posebnu veštinu drevnih Egipćana. Grobnice u Dolini kraljeva građene su ispod nivoa zemlje sa jednim ulazom i hodnikom koji vodi do unutrašnjosti same grobnice gde se nalazi sarkofag sa mumijom faraona. Naravno, unutrašnjost grobnice oslikana je raznobojnim freskama koje su se i do dana današnjeg očuvale, te ćete imati priliku da vidite put kojim je faraon prešao u zagrobni život.
Hram kraljice Hatšepsut, podignut u čast prve žene faraona. Ono čime se ovaj hram izdvaja od ostalih jeste jedinstvena arhitektura, raznoliki reljefi koji prikazuju kraljicu Hatšepsut i veličanstvenost predela kojim je hram okružen. Ime žene faraona koje je trebalo da bude izbrisano iz istorije i dalje živi i priča svoju priču o vladavini, ljubavi i životu kraljice.
Memnonovi kolosi, gigantske statue podignute su kao deo hrama za egipatskog faraona Amenhotepa III. Prema legendi, Rimljani su zvuke koja je jedna od statua ispuštala tumačili kao Memnonov pozdrav majci u zoru. Ovaj fenomen bio je razlog posete generala, guvernera, brojnih vojskovođa, kao i kralja Hadrijana sa svojom kraljicom Sabinom, koji su svoje doživljaje ovog magičnog mesta zapisali na nogama kolosa.

3. dan – Luksor - Edfu
Doručak na brodu. Poseta istočnoj strani Luksora i obilazak hramova Luksor i Karnak. Ručak na brodu, zatim plovidba prema Esni (brana na Nilu), i potom do Edfua. Večera. Noćenje.

 • Luksor, hram posvećen trijadi bogova Amona, njegovoj ženi Mut i njihovom sinu Khonsuu, izgrađen je za vreme Novog carstva, a faraoni koji su mu dali današnji izgled su Ramzes II i Amenhotep III. Njihovo svojevrsno nadmetanje i želja da prevaziđu svog predhodnika dovela je do izgradnje jednog od najlepših hramova Egipta. Antički grad Teba, danas Luksor, upravo zbog toga nosi epitet "najvećeg svetskog muzeja pod otvorenim nebom".
 • Karnak, kompleks hramova kojem je svaki faraon Novog carstva dao svoj pečat i na taj način pokazao poštovanje boga Amona. Grandioznost Karnaka, refelji koji poput bilborda prikazuju ratne pohode faraona, hramovi bogovima Amonu, Mutu i Mentuu, velelepne dvorane i hale, vrhunac su antičke egipatske arhitekture.

4. dan – Edfu - Kom Ombo
Doručak na brodu. Jutarnja poseta hramu Edfu koji je posvećen bogu Horusu. Ručak na brodu uz nastavak plovidbe do Kom Omba, gde se posećuje hram Sobek koji je posvećen bogovima Setu i Horusu. Večera. Noćenje.

• Edfu, verovatno najočuvaniji hram antičkog Egipta danas nam pruža obilje informacija i novih saznanja o istoriji ovog naroda, jeziku, pismu, mitologiji i religiji. Dve granitne statue boga Horusa i danas čuvaju ulaz u hram. Izgrađen je u doba Ptolomeja, a veličanstveni reljefi koji govore o pobedi faraona i boga Horusa nad svojim neprijateljima mogu se videti svuda po hramu.
• Kom Ombo, hram koji se najčešće pripisuje dinastiji Ptolomeja koji su ga obnovili nakon godina propadanja. Jedinstvena arhitektura ovog kompleksa ogleda se u očiglednoj simetriji. Reljefi sadrže prikaze iz života bogova i faraona, i opise verskih i tradicionalnlih festivala koji su se ovde održavali. Darovi su se prinosili bogu Sobeku, zaštitniku krokodila, te se danas ovde mogu videti mumije krokodila koje su veoma dobro očuvane.

5. dan – Kom Ombo - Asuan
Doručak na brodu. Nastavak plovidbe do Asuana. Prepodnevna poseta Nedovršenom Obelisku, Velikoj Asuanskoj brani i hramu Philae. Ručak na brodu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupovinu i odmor. Večera. Noćenje.

Nedovršeni Obelisk, najveći antički obelisk u Egiptu ostao je u kamenolomu nakon oštećenja. Nikada nije završen, a među istoričarima i danas se vodi debata da li bi uopšte i mogao da napusti kamenolom, jer da je završen bio bi visok 42 metra i težio bi 1200 tona.
• Velika Asuanska brana, građena je u periodu od 1960. do 1971. godine, stvarajući na ovaj način jedno od najvećih akumulacionih jezera na svetu. Time je površina plodnog zemljišta duž reke Nil uvećana za 20%, međutim veće količine vode dovele su do potapanja nekoliko egipatskih hramova i nubijskih istorijskih lokaliteta. Najveći podvig od svih definitivno je bio premeštanje hrama Abu Simbel na visoravan udaljenu oko 200m od prvobitne lokacije.
• Hram Philae, posvećen je boginji Izidi i još jedan je u nizu hramova kojem su Ptolomeji dali današnji izgled, te danas nosi epitet "bisera Egipta". U vreme gradnje Asuanske brane ovaj hram je bio potopljen, zbog čega je premešten na susedno ostrvo. Na ovom projektu učestvovale su 22 države, a hram je ponovo otvoren za turiste 1980. godine.

6. dan – Asuan - Kairo
Doručak. Odjava sa broda. Mogućnost fakultativnog izleta do Abu Simbela autobusom ili avionom. U večernjim časovima polazak vozom za Kairo. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera. Noćenje.

• Abu Simbel, veliki hram Sunca u Abu Simbelu nalazi se na samoj obali Nila i karakterišu ga četiri gigantska kolosa faraona visine preko 20m. Podigao ga je najveći faraon u istoriji egipatske civilizacije Ramzes II, kako bi svojom veličinom i moći impresionirao sve koji ulaze u Egipat i zastrašio neprijatelje. Kompleks se sastoji od dva hrama, jedan posvećen trijadi bogova Amon Ra, Ptah i Ra Harakhte, i drugi posvećen boginji Hator koji je faraon izgradio za svoju kraljicu Nefertari. Izgradnjom brane u Asuanu hram bi bio zauvek izgubljen u vodama Nila, te je u periodu od 1964. do 1968. godine preduzet najveći poduhvat preseljenja i rekonstrukcije hrama.

7. dan – Kairo
Doručak. Dolazak u Kairo u ranim jutarnjim satima. Poseta platou Gize i obilazak piramida i Sfinge. Sledi poseta Egipatskom muzeju. Ručak. Po završenom obilasku, transfer do hotela 4* u Kairu. Prijava u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

• Giza plato, piramide faraona Keopsa, Kefrena, Mikerina, kao i Sfinga, predstavljaju jedino od sedam svetskih čuda Starog sveta koje je ostalo sačuvano, i koje i danas imamo priliku da posetimo. Najveća piramida faraona Keopsa, visoka čak 147 metara, izgrađena je u 26. veku pre nove ere. Keopsova piramida je i danas predmet rasprava egiptologa i istoričara, zbog zapanjujuće činjenice da je za njenu izgradnju iskorišćeno preko dva miliona masivnih kamenih blokova, od kojih su neki teški čak dve i po tone. Platoom dominira i budno čuva faraone mistična Sfinga koja je danas postala simbol civilizacije Starog sveta.
• Egipatski nacionalni muzej, najveći je muzej staroegipatske istorije i umetnosti u celom svetu i broji preko 120.000 izloženih eksponata neprocenljive istorijske i arheološke vrednosti.

8. dan – Kairo
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Aleksandrije sa ručkom. Noćenje.

• Grad Aleksandrija - osnovao ga je Aleksandar Makedonski davne 331. godine pre nove ere, te i danas grad nosi njegovo ime. Svetionik na ostrvu Faros visine 124 metra predstavljao je jedno od sedam svetskih čuda Starog sveta. Vekovima je Aleksandrija bila prestonica nauke, kulture i umetnosti antičkog sveta, kao i dom znamenite Aleksandrijske biblioteke koja je brojala preko 200.000 antičkih rukopisa, kraljice Kleopatre, Serapisovog hrama i brojnih palata, mauzoleja i verovatno grobnice Aleksandra Velikog koja nikada nije pronađena.

9. dan – Kairo - Hurgada
Doručak. Slobodno vreme do popodnevnog polaska za Hurgadu. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska starog Kaira i antičkih prestonica Memfisa i Sakkare. Transfer za Hurgadu klimatizovanim vozilom. Dolazak u Hurgadu, smeštaj u izabrani hotel. Večera. Noćenje.

• Kairo - grad kontrasta, mesto gde se susreću egipatski mitovi sa modernim neboderima, avenije megalopolisa sa lavirintom bazara i sukova, grad koji egipćani nazivaju "Majka sveta". Istočnom panoramom grada dominira Saladinova citadela koja je služila kao vojno utvrđenje za odbranu od krstaša. Jedna od najlepših građevina unutar citadele je Alabasterna džamija sa svojom velelepnom fontanom i sat kulom.
• Memfis - u periodu od 3200. do 2280. godine pre nove ere bio je prestonica antičkog Egipta. Osnovao ga je faraon Menes, prvi kralj 1. dinastije, a danas ova nekropola i dalje predstavlja izazov za egiptologe budući da u ovoj oblasti postoji više od 80 piramida, dok veliki broj lokaliteta tek čeka da bude otkriven svetu. Memfis je dom kolosalne statue Ramzesa II koja je položena na leđa jer su stopala i baza statue polomljeni.
• Sakkara, dom prve piramide i najstarijeg spomenika u Egiptu. Za izgradnju grobnog kompleksa faraona Džosera bio je zaduzen veliki sveštenik Imhotep koji je za svog faraona konstruisao piramidu tako što je poređao šest mastaba jednu na drugu i time stvorio grobnicu koju su vekovima faraoni nastojali da nadmaše svojom veličinom.

10-14. dan – Hurgada
Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Slobodno vreme za odmor. Napuštanje hotela u navedeno vreme prema instrukcijama predstavnika i hotelskim pravilima. Transfer do aerodroma u kasnim večernjim satima.

15. dan – Hurgada - Beograd
Poletanje aviona (let SM387) za Beograd u 02.00h. Obrok u avionu. Dolazak na aerodrom Beograd je predviđen u 05.30h.
Kraj programa.

+ CENOVNIK

Termini u pripremi...

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 • 6 noćenja u standardnim sobama u izabranom hotelu u Hurgadi na bazi navedene usluge
 • 4 noćenja na brodu 5* na bazi navedene usluge
 • 1 noćenje u spavaćim kolima u vozu
 • 2 noćenja sa doručkom u Kairu u hotelu 3*
 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Hurgada-Beograd kompanijom AIR CAIRO. Sve avio takse iznose 76 € (Beograd 21.42 €, Hurgada 36.60 €, CAD 0.98 € i YQ taksa za gorivo 17.00 €). Cene avio taksi podložne su promeni.
 • Prevoz prtljaga: 20 kg po osobi.
 • Svi lokalni transferi po programu klimatizovanim autobusima, minibusevima ili kolima.
 • Usluge vodiča i predstavnika na engleskom jeziku.
 • Sve ulaznice za posete znamenitostima po programu: hramovi Luksor i Karnak, dolina Kraljeva (3 grobnice), Memnonovi kolosi, hram Hatšepsut, Kom Ombo i Edfu, razgledanja u Asuanu (brana, nedovršeni obelisk, ostrvo Philae).
 • Troškovi organizacije putovanja.
+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
 • Obavezna napojnica, bakšiš za ceo boravak (20 € ADL / 10 € CHD) - plaća se vodiču na brodu
 • Doplate za sobe sa pogledom na more, porodične sobe itd.
 • Dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje (za Egipat nije obavezno ali toplo preporučujemo).
 • Fakultativni izleti koje organizuje naš inopartner:
  - Abu Simbel 100 €
  - Aleksandrija 92 €
  - Kairo, Memfis i Sakkara 65 €
 • Egipatska viza (25 US$ po pasošu) - dobija se na aerodromu u Hurgadi pre pasoške kontrole
+ POPUSTI I DOPLATE

Hotelski smeštaj u Hurgadi
• Bella Vista Resort 4* AI 60€
• Sunny Days Hotels and Resorts 4* AI 60€
• Hilton Resort 5* AI 140€
• Samra Bay Hotel and Resort 5* AI 140€
• Caribbean World Soma Bay 5* AI 140€
• Amarina Abu Soma Resort and Aqua Park 5* AI 140€

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Cene su izražene u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo uplaćeni iznos, a ostatak je podložan promeni i biće naplaćen po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
Način plaćanja:
- gotovinski – iznos od 50% ukupne cene turističkog putovanja prilikom rezervacije, preostali iznos najkasnije 15 dana pre početka putovanja;
- čekovima građana – iznos od 50% ukupne cene turističkog putovanja prilikom rezervacije, preostali iznos u 3 jednake mesečne rate
- platnim karticama (Visa, Visa Electron, Dina Card, Master Card, Maestro);
- uplatom preko računa.

+ OPŠTE NAPOMENE

Cene u cenovniku su u evrima po osobi za boravak isključivo u standardnoj dvokrevetnoj sobi u trajanju od 13 noći sa ugovorenim brojem obroka, za putnike koji putuju sa putnim ispravama Republike Srbije;
- Cene iz tabele važe do datuma navedenih u tabelama;
- Visina cene turističkog putovanja zavisi od raspoloživosti avionskih karata. U slučaju promene cene avio karata od strane avio prevoznika, Organizator putovanja ima pravo da naplati avio kartu po novoj ceni samo putnicima koji do trenutka poskupljenja nisu zaključili Ugovor o putovanu;
- Prilikom prijavljivanja imena putnika za turističko putovanje, obavezno je navesti datum rođenja deteta koje se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka o starosti putnika;
- Deca starija od 2 godine, koja po hotelskim pravilima borave besplatno u hotelima, plaćaju samo avio kartu i transfere u Hurgadi, kao i aerodromske takse, imaju svoje sedište u avionu i koriste zajednički ležaj u hotelskoj sobi sa dve odrasle osobe, a za njih po pravilu nije moguće izvršiti doplatu na recepciji hotela koja bi im obezbedila dodatni ležaj;
- Deca starosti 0-1.99 godina plaćaju samo iznos od 76 €, nemaju sedište u avionu niti poseban ležaj u hotelu, imaju obezbeđenu ishranu i mogu koristiti besplatne hotelske sadržaje. Koriste zajednički ležaj sa dve odrasle osobe, a za njih po pravilu nije moguće izvršiti doplatu na recepciji hotela koja bi im obezbedila dodatni ležaj;
- Svi popusti se odnose na osnovnu cenu turističkog putovanja. Sve doplate (za porodičnu sobu, dodatni ležaj, sobu s pogledom na more itd), kao i ostali troškovi van ugovorenih usluga, plaćaju se na recepciji hotela ili predstavniku inopartnera;
- Putnici koji samostalno ugovore turističko putovanje, biće smešteni u standardnoj dvokrevetenoj sobi u kojoj će sami boraviti tokom putovanja. Nije moguće zaključiti Ugovor o putovanju sa uslugom smeštaja u jednokrevetnoj sobi;
- Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija, a satnice su uvek izražene po lokalnom vremenu. O vremenu leta putnici će biti obavešteni odmah po dobijanju informacije od strane avio prevoznika;
- Dozvoljena težina prtljaga je 20 kg po osobi (deca 0-1.99 godina 10 kg i sklopiva kolica), a ručnog prtljaga 5 kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik, a na koje Organizator putovanja nema uticaja). Deca 0-1.99 godina plaćaju 76 € i nemaju mesto u avionu, ni pravo na besplatan prtljag;.
- Opisi i fotografije smeštajnih objekata i smeštajnih jedinica, zajedno sa doplatama i popustima, dostupni su na web stranici: www.farostours.rs;
- Raspodelu smeštajnih jedinica vrši isključivo osoblje recepcije hotela, a svi dodatni zahtevi i želje će se proslediti smeštajnom objektu odnosno inopartneru, pri čemu Organizator putovanja ne garantuje i njihovo izvršenje, već samo naplaćenu uslugu. Ulazak u sobe je po pravilu posle 14h, izlazak iz sobe pretposlednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu van navedenog vremena iziskuje dodatna plaćanja direktno na recepciji hotela.
- Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i tokom trajanja turističkog putovanja.
- U slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga tokom obavljanja ugovorene usluge avio prevoza, potrebno je obavestiti nadležnu službu aerodroma prilikom sletanja (Lost and found service). Za obeštećenje u slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga, nadležan je avio prevoznik, bez odgovornosti Organizatora putovanja.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče...), već je to u iskljućivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se odmah treba obratiti;
- Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama prilikom zaključenja ugovora moraju obavestiti Organizatora putovanja odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati. U suprotnom, postoji mogućnost da hotelijeri povećaju cenu smeštaja na licu mesta, jer cene iz Programa važe samo za državljane koji putuju sa putnim ispravama Republike Srbije;
- Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama, a prilikom zaključenja Ugovora nisu obavestili Organizatora putovanja odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati, dužni su da se sami informišu o viznim, zdravstvenim i ostalim uslovima boravka preko web stranice: https://www.mfa.gov.eg/english/ConsularServices/Pages/VisaApplication.aspx;
- Podaci sa predmetnih web stranica validni su u trenutku objavljivanja Programa putovanja;
- U slučaju da putnici ne dobiju vizu za boravak, odnosno ne obezbede validne putne isprave (moraju biti važeće šest meseci posle datuma završetka turističkog putovanja), Organizator ne snosi nikakvu odgovornost i otkaz iz navedenih razloga smatraće se otkazom od strane putnika, uz primenu skale otkaza utvrđene Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava;
- Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena u kursu razmene valuta i promene tarifa prevoznika i promene cene avio taksi;
- Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti koje nije mogao predvideti, izbeći ili otkloniti;
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja;
- Avionske karte, vaučeri i ostala dokumenta biće uručeni putnicima na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, dva sata pre zakazanog vremena poletanja, na šalteru Organizatora putovanja; putem elektronske pošte; u poslovnici Organizatora putovanja;
- Organizator putovanja neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao na let ili transfer zbog zakašnjenja pri dolasku na aerodrom. Za putnike koji zakasne iz neopravdanih razloga primenjivaće se skala otkaza utvrđena Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja kao da su odustali na dan polaska;
- Putovanje se može otkazati u slučaju otkaza leta od strane avio prevoznika bez bilo kakve odgovornosti Organizatora putovanja.

Uz datu ponudu važe Program i Opšti uslovi putovanja Organizatora Faros Tours d.o.o. Beograd, licenca OTP 64/2020.
AGENT PRODAJE: TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185