Sarajevo -1 noćenje


  

 

 

 


 

22.06.2018.


20.07.2018.


17.08.2018.


28.09.2018.4 dana autobusom/1 noćenje
Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, njen administrativni, privredni, kulturni, univerzitetski i sportski centar. Nalazi se na prostoru Sarajevskog polja koje je okruženo planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku, te srednjim planinama i međudolinskim rtovima na severu i severozapadu. Spomenik prirode Vrelo Bosne se prostire na površini od 603 hektara u podnožju planine Igman, a na teritoriji opštine Ilidža, oko 15 kilometara od centra Sarajeva. Izvorište reke Bosne, prozirna jezera, ostrvca obrasla bujnim zelenilom, te činjenica da je u vrelim letnjim mesecima tamo temperatura nekoliko stepeni niža nego u Sarajevu, neki su od razloga zbog kojih je Vrelo Bosne već više od stotinu godina omiljeno izletište Sarajlija.Izvor reke Bune je jedan od najvećih i najlepših kraških izvora u Evropi. Kao ponornica, Buna ističe iz pećine, podno 200 metara visoke stene i stvara reku čija boja u zavisnosti od dubine varira od tamno modre do smaragdno zelene. Posle 9 km nadzemnog toka u smeru ka zapadu, Buna se uliva u Neretvu u blizini istoimenog sela. Prema legendi, turski sultan je, oduševljen lepotom ove reke, naredio da se kraj njenog izvora sazida derviška tekija.  Mostar je jedan od gradova  po mnogo čemu jedinstven i neponovljiv. U njegovoj se arhitekturi, možda više nego drugde, sustižu orijentalni i zapadnjački uticaji. Posebno obeležje daje mu Stari most preko Neretve i partizansko spomen-groblje. Kao što Pariz ne bi bio Pariz bez Sene, Sankt-Peterburg bez Neve ili Beč bez Dunava, tako ni Mostar ne bi bio ono što jeste kad ne bi imao Neretvu.


Vrela Bosne
Vrela Bosne
Trebinje
Trebinje
Trebinje
Trebinje
Trebinje
+ PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN – Polazak iz Beograda oko 23:50 časova (tačno vreme i mesto polaska autobusa biće poznato dan pred putovanje). Noćna vožnja kroz Srbiju i Bosnu, sa usputnim pauzama za osveženje i granične formalnosti.

2.DAN – Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Po dolasku razgledanje turističkog jezgra u pratnji lokalnog vodiča - Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija, stara pravoslavna crkva i sinagoga. Smeštaj u hotel. Nakon odmora slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Vrela Bosne. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN – Doručak. Izlazak iz hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Blagaja koji se nalazi nadomak Mostara gde ćemo uživati na izvorištu Bune – najvećeg kraškog izvora u Evropi. Nastavak putovanja do Mostara gde ćemo pogledati građevine koje datiraju iz osmanlijskog doba –Kriva ćuprija, kula Herceguša, Sahat kula, kula Kelebija, Stari most. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Sarajevo po preostale putnike i nakon toga polazak za Srbiju.

3/4. DAN –Dolazak u Beograd u kasnim večernjim / ranim jutarnjim satima.

 

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

– prevoz  turističkim autobusom na navedenoj relaciji

– 1 noćenje sa kontinentalnim doručkom u hotelu Emiran 4* ili u nekom drugom hotelu iste kategorizacije u Sarajevu u 1/2 i 1/3 sobama 

– razgledanje prema programu 

– pratilac grupe/predstavnik agencije

– troškove organizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

– individualne i nepomenute troškove

– međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost uplate u agenciji)

Fakultativni izleti ( za realizaciju je potrebno 25 prijavljenih putnika):

- odlazak do vrela Bosne 5 eur

- odlazak do Blagaja i Mostara 15 eur

 

+ POPUSTI I DOPLATE

-Doplata za 1/1 sobu 50% aranžmana (na upit)

-Cena za dete do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe (bez sopstvenog kreveta) ostvaruje popust 50%.

+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel Emiran u ponudi ima à la carte restoran koji služi tradicionalna bosanska jela i alkoholna i bezalkoholna pića. Besplatan bežični internet dostupan je u svim prostorijama. Centar Sarajeva je udaljen 6 km.

Sve sobe i apartmani tipa "suite" poseduju klima-uređaj, LCD TV s kablovskim i satelitskim kanalima i prostor za sedenje. Kupatilo sadrži tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

Smeštaj je moguć i u nekom drugom hotelu iste kategorije. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pred put.

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 55 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,
izdao APR, Registar turizma, 29.01.2010. godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

 

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185