Ako znate da naziv letovališta Polihrono potiče od dve grčke reči koje mogu da znače “mnogo” i “boja”, te se slobodno prevodi kao “višebojno”, onda će Vam biti i jasno zbog čega ćete tokom šetnje po ovom pitomom mestu naići na drvo badema, kruške ili pak divlje kruške, a sasvim sigurno ćete imati prilike da uživate i u mirisu borovine koja okružuje mesto, ali i kamilice, koja je uočljiva gotovo na svakom koraku.
Iako se termin Polihrono bukvalno prevodi kao “dugovečan”, uzevši u obzir da tačan prevod ove dve grčke reči potiče od pojmova “mnogo” i “ vreme”, čini se da je lokalno stanovništvo radije sklono da veruje prvom tumačenju.


No, bez obzira u koju opciju da poverujete, činjenica je da ćete tokom letovanja u Polihronu imati prilike da uživate u 7 kilometara dugoj plaži, čiji se deo proteže duž čitavog mesta i koja se smatra jednom od lepših gradskih plaža na teritoriji Halkidikija. Pored brojnih atrakcija za najmlađe, na nekim njenim delovima postoje i organizovane sportske aktivnosti, tako da će svaki turista pronaći nešto za sebe.

polihrono letovanje

Polihrono spada u red živopisnih gradića, koji neosporno ostavlja pozitivan utisak na turiste, a od glavnog grada grčke oblasti Makedonija, Soluna, udaljen je oko 90 kilometara. A u samom mestu postoje brojni smeštajni objekti različite kategorizacije, tako da svako ko želi da letnji odmor provede u Polihronu ima mogućnost da odabere apartman baš po svojoj meri. Celokupnu ponudu vila možete videti na sajtu naše agencije www.turisttrade.com.
Ako se odlučite za letovanje u Polihronu, možete biti sigurni da se nećete pokajati, i to ne samo zbog cena koje su i više nego povoljne, već i zbog činjenice da ćete osetiti sve čari pravog odmora. A pod tim najpre mislimo na noćni život, koji u ovom grčkom letovalištu nije naročito razvijen, tako da nećete imati problem sa bukom, to je sigurno. Naravno, prisutni su brojni ugostiteljski objekti u kojima ćete sasvim sigurno uživati.
Trebalo bi da znate i da se u Polihronu osim brojnih prodavnica suvenira i mešovite robe, nalaze i supermarketi, pekare, poslastičarnice i mesare, a u mestu postoje i apoteke i ambulanta.

Vrlo je zanimljivo pomenuti i to da turisti koji se odluče za letovanje u Polihronu imaju brojne mogućnosti za odlazak na izlete, bez obzira da li na odmor idu organizovano preko naše turističke agencije – autobusom, ili pak sopstvenim automobilom. Okolina ovog grčkog letovališta je izuzetno zanimljiva, a pod tim ne mislimo samo na obilazak Soluna, koji sasvim sigurno ima mnogo toga da ponudi svakome, počev od srpskog vojničkog groblja “Zejtilnik”, koje je obavezno mesto za obilazak kada su turisti iz Srbije u pitanju, preko Aristotelovog trga, pa do čuvenog akva parka “Waterland” i mnogih drugih turističkih atrakcija.
A dok provodite leto u Polihronu, možete da odete na izlet brodićem (isplovljava iz Pefkohorija) i uživate u krstarenju zalivom Toroneos i njegovom nadaleko čuvenom plavetnilu, uz posetu Neos Marmarasu, roštilj i piće na brodu, kupanje na nekoj od najlepših plaža Halkidikija, kao i pristajanje pokraj ostrva Kelifos (u prevodu „oklop, ljuska“, jer ostrvo ima oblik kornjače). U blizini Polihrona je i poznato jezero Mavrobara, a nedaleko od ovog grčkog letovališta su i mesta Kalitea, Hanioti i Pefkohori, kao i jedna od najpoznatijih plaža Halkidikija, odnosno poluostrva Kasandra, koja nosi naziv “Ksenija”.

Čak i da se ne odlučite da obilazite okolinu ovog mesta, u Polihronu ćete sasvim sigurno moći da uživate sve vreme boravka, jer u njemu ima mnogo kafića i grčkih taverni koje možete da posetite, odnosno da uživate u bilo kom delu njegove dugačke plaže, mada je već i sama činjenica da ste u Grčkoj dovoljan razlog za uživanje.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185