Kada čujete od nekoga da je posetio jedno od najlepših ostrva ne samo na prostoru Grčke, već i čitavog regiona, ali i sveta, a da je do njega došao sopstvenim automobilom, odnosno da nije koristio trajekt da bi do njega stigao, vrlo verovatno ćete pomisliti ili da Vas laže ili da Vam je dao pogrešno obaveštenje.
Ali, Grčka ne bi bila Grčka kada ne bi bila jedinstvena, pa tako ima ostrvo koje to zapravo nije. U stvari jeste, ali je sa kopnom povezano mostom na baržama čija dužina je oko 2 kilometra. I to je samo jedan od detalja po kojem je ostrvo Lefkada, koje zapljuskuju vode Jonskog mora, jedinstveno. A ako tome dodate i podatak da je čuveni grčki brodovlasnik Aristotelos Onazis odabrao da upravo na ostrvcetu koje teritorijalno pripada Lefkadi sagradi svoj Raj na zemlji, biće Vam mnogo jasnije zbog čega se letovanje na Lefkadi smatra idealnim.
Svakako, ne možemo a da ne pomenemo ni plaže Lefkade, koje umnogome podsećaju na one koje su nam poznate iz filma “Plava laguna”: tirkizno more, beli pesak i mir je sve ono što ćete dobiti ukoliko se odlučite da svoje letovanje provedete upravo na Lefkadi.
Geografski gledano, ovo interesantno jonsko ostrvo je smešteno između ostrva Krf sa jedne, i ostrva Itaka i Kefalonija sa druge strane. Iako površina glavnog ostrva zauzima veći deo teritorije istoimene prefekture, tu je i još nekoliko manjih ostrva, među kojima se posebno izdvaja ostrvce Skorpios, koje je privatni posed porodice Onazis.
Najrazvijenija mesta na ostrvu u turističkom smislu su Nidri i Vasiliki, i u njima će svaki turista pronaći sve što mu je potrebno da njegovo letovanje na Lefkadi bude savršeno. Uz supermarkete, tu su i brojne prodavnice suvenira, ali i lekarske ambulante i apoteke, te prodavnice različite vrste robe.
Ali, ono što daje posebnu draž boravku na Lefkadi su sasvim sigurno plaže, po kojima je ovo čarobno ostrvo dobro poznato u celom svetu. Verovatno ste već imali prilike da vidite neke od plaža Lefkade, uzevši u obzir da se nalaze na većini razglednica koje ćete videti u Grčkoj. Osim čuvene “Egremni” plaže, koja je postala simbol savršene lepote grčke obale, tu su još i plaža “Katisma”, “Porto Kaciki”, te “Milos”, “Agijofili” i “Jalos”, kao i mnoge druge. A ono što je za njih karakteristično jeste sitan beli pesak, koji umnogome podseća na karipski, kao i kristalno čista voda, koja zbog takve boje peska poprima nijanse tirkizno plave.
Na ostrvu postoje i lepo uređene plaže na kojima se nalaze kafići, ali i one koje su poznate kao divlje, a na kojima možete uživati u samoći i pogledu na morsko plavetnilo.
Od aerodroma u gradu Preveza, Lefkada je udaljena svega oko pola sata vožnje. Iz oba grada u kojima turisti bivaju smešteni, tokom sezone se organizuju brojni izleti brodom do susednih ostrva. Takođe, turistima je omogućeno i učešće u brojnim aktivnostima, poput ronjenja, jedrenja, vožnje bicikala i mnogih drugih sportskih aktivnosti.
Još jedna u nizu prednosti koje sa sobom nosi letovanje na Lefkadi jeste i činjenica da na njoj može svako ko želi da ima i aktivan odmor, te da iskoristi brojne pogodnosti koje ovo ostrvo nudi u tom smislu. No, naravno, svako ko želi da jednostavno svoj odmor provodi u sunčanju i kupanju, ne može da za to izabere bolje mesto od Lefkade.
Lefkada je u svakom smislu specifična i jedinstvena, a ako želite da je otkrijete na pravi način, posetite naš sajt http://www.turisttrade.com/ i pogledajte ponudu za letovanje na Lefkadi.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185