Zajedno sa Stavrosom i nadaleko čuvenom Asprovaltom, Nea Vrasna i Vrasna Paralia se svrstavaju u takozvanu regiju Svetog Đorđa. Od Soluna, prestonice grčke Makedonije, udaljena je oko 70 kilometara, a otprilike isto toliko i od Kavale, koja mnoge naše turiste koji se odluče za letovanje u Nea Vrasni podseća na Dubrovnik, kakav je nekada bio.
Nea Vrasna je savršeno ušuškana između Stavrosa od koga je udaljena nešto više od 5 kilometara i Asprovalte, sa kojom je praktično spojena, uzevši u obzir da je udaljenost između ova dva letovališta manja od jednog kilometra.
Onaj ko želi da tokom letovanja uživa u ludom noćnom provodu, definitivno ne treba da razmišlja da poseti ovo mesto, jer je letovanje u Nea Vrasni primarno namenjeno svima onima koji žele zaista da se odmore, a posebno porodicama sa manjom decom. Čini se da je u ovom mestu sve usmereno upravo na porodični odmor. Samo mesto uopšte nije veliko, uzevši u obzir da ga čini tek oko 10 ulica, ali je zato šetalište u njemu izuzetno lepo uređeno, a na njemu se nalazi i veliki broj ugostiteljskih objekata, odnosno restorana i kafića. Nea Vrasna je dobro poznata i po tome što ima vrlo bogatu ponudu zabave za najmlađe, a u mestu postoje i prodavnice različite robe, kao i veliki marketi nedaleko od centra letovališta.
Plaža u mestu je široka i lepo uređena, a kao i mnoge druge u ovom delu Grčke, i ona je nosilac “Plave zastavice” koja se dodeljuje na nivou Evropske Unije za plažu i more izuzetne čistoće. Ne treba zaboraviti ni to da se u okolini mesta nalazi i čuveni gradić Amfivolis, koji je dospeo u žižu interesovanja ne samo grčkih, već i svetskih medija, budući da su se javile indicije da je u njemu otkriven grob, ni manje ni više nego kralja Makedonije, Aleksandra Velikog. Zato je preporuka svakako jedan dan izdvojiti za obilazak samog grada, te muzeja u Amfivolisu, a svako ko želi može da poseti i zanimljiv grad, Uranopolis, te pećinu Alistratis, koja je čuvena po tome što su u njoj pronađeni ostaci paleolitske kulture.
Osim glavne gradske plaže, postoji mogućnost odlaska do plaže u obližnjoj Asprovalti ili Stavrosu, a tu je i plaža koja nosi naziv Olimpijada, koju svakako treba da poseti svako ko se odluči da letovanje provede u Nea Vrasni.
Iako je u pitanju relativno malo letovalište, činjenica je da je njegova okolina izuzetno zanimljiva, pa osim već pomenutih znamenitosti, te obilaska Kavale i Soluna, svakako možete da posetite i selo Olimpijada, koje nosi naziv po majci Aleksandra Makedonskog, kao i pećinu Drakopita, a iz Kavale svakodnevno tokom sezone saobraćaju trajekti do obližnjeg ostvra Tasos. Specijalizovane turističke agencije u ovom mestu nude i izlete do manastira Meteora, Ksantija, ali i prisustvo grčkoj večeri, u okviru koje se možete upoznati sa čarima sirtakija i uživati u muzici buzukija i specijalitetima grčke kuhinje.
Sve što Vas zanima o našoj ponudi za letovanje u Nea Vrasni možete pogledati na sajtu http://www.turisttrade.com/

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185