Po mišljenju mnogih, glavni grad italijanske pokrajine Veneto definitivno je jedinstven u svetskim okvirima. Razlog za tu jedinstvenost treba tražiti u činjenici da u Veneciji ne postoje ulice kakve mi poznajemo, jer su venecijanske ulice zapravo kanali.
Iako je nekada glavni grad nadaleko poznate Mletačke republike bio strateški i trgovački vrlo važan grad, Venecija se danas u turističkom smislu smatra jednom od najposećenijih destinacija.

Postoji verovanje da bi osobu koju volite trebalo svakako da odvedete u Veronu, koja se smatra gradom ljubavi i romantike. A ovaj italijanski grad je taj epitet zasluženo dobio upravo zahvaljujući čuvenom piscu Vilijamu Šekspiru, koji je radnju svog, još čuvenijeg dela „Romeo i Julija“, smestio upravo tu.
A kada već krenete put Verone, budite uvereni da ćete uživati u svakom njenom kutku, a ne samo dok obilazite Julijinu kuću i penjete se na balkon da barem na trenutak pokušate da osetite kako je toj nesrećnoj devojci bilo dok je slušala svog Romea ili dok obilazite Gradsku katedralu, već i dok idete u posetu crkvi San Zeno Mađore ili dok uživate u pogledu na reku Adiđe sa zanimljivog mosta Skaligero.

Ako znate da naziv letovališta Polihrono potiče od dve grčke reči koje mogu da znače “mnogo” i “boja”, te se slobodno prevodi kao “višebojno”, onda će Vam biti i jasno zbog čega ćete tokom šetnje po ovom pitomom mestu naići na drvo badema, kruške ili pak divlje kruške, a sasvim sigurno ćete imati prilike da uživate i u mirisu borovine koja okružuje mesto, ali i kamilice, koja je uočljiva gotovo na svakom koraku.
Iako se termin Polihrono bukvalno prevodi kao “dugovečan”, uzevši u obzir da tačan prevod ove dve grčke reči potiče od pojmova “mnogo” i “ vreme”, čini se da je lokalno stanovništvo radije sklono da veruje prvom tumačenju.Nisu bez razloga Stari Grci legendu o sirenama koje su želele da Odiseja zadrže na svom ostrvu vezali upravo za ostrvo Tasos, no i pored svoje zanosne pesme, kao i rajske prirode koja je krasila, a krasi i danas ovo ostrvo, nisu uspele da ga zadrže.

Mnogim turistima mlađe generacije je idealan odlazak na odmor sinonim za ludi noćni provod. A pod tim najpre mislimo na žurke koje se odvijaju tokom noći, na plažama u mnogim letovalištima. Upravo takvo je i letovanje u Kalitei, što naravno ni u kom slučaju ne znači da ovde svoj odmor provode samo pripadnici mlađe generacije. ...

Kada čujete od nekoga da je posetio jedno od najlepših ostrva ne samo na prostoru Grčke, već i čitavog regiona, ali i sveta, a da je do njega došao sopstvenim automobilom, odnosno da nije koristio trajekt da bi do njega stigao, vrlo verovatno ćete pomisliti ili da Vas laže ili da Vam je dao pogrešno ...

Zajedno sa Stavrosom i nadaleko čuvenom Asprovaltom, Nea Vrasna i Vrasna Paralia se svrstavaju u takozvanu regiju Svetog Đorđa. Od Soluna, prestonice grčke Makedonije, udaljena je oko 70 kilometara, a otprilike isto toliko i od Kavale, koja mnoge naše turiste koji se odluče za letovanje u Nea Vrasni podseća na Dubrovnik, kakav je nekada bio. ...

Letovalište koje spada u prave bisere poluostrva Halkidiki je svakako Pefkohori. Od prestonice grčke oblasti Makedonija, Soluna, udaljeno je oko 100 kilometara. Pored blizine Solunu, a samim tim i našoj zemlji, izdvaja ga i činjenica da se u njegovoj okolini nalaze neke od najlepših plaža, ne samo poluostrva Kasandra na kome se nalazi, već i ...

Štampa

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185