Trebinje - Nova godina 2020


 

 

 

 

 


 


30.12.2019-03.01.2020.SPECIJALNA CENA 75€ + 1500din - za uplate do 30.09.2019! 


 Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25 kilometara (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca, kamena, vina i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.Trebinje
Trebinje
Trebinje
Dubrovnik.jpg
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN  BEOGRAD Polazak autobusa iz Beograda oko 23.30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme polaska biće poznato dva dana pred put). Vožnja preko Čačka i Užica sa usputnim pauzama.

2. DAN  TREBINJE Dolazak u Trebinje u prepodnevnim časovima. Obilazak grada počinjemo laganom šetnjom pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, i dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu i gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delovima grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa platanima starim preko 115 godina, koji predstavljaju simbol grada, i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici da vidimo poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštanje u hotel oko 15 časova. Mogućnost fakultativnog izleta do manastira Tvrdoš (manastir iz XIII veka, posvećen Uspenju Presvete Bogorodice) i Hercegovačke Gračanice (crkva i  galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića). Priprema za najluđu noć. Fakultativno, mogućnost dočeka u nacionalnom restoranu u Trebinju, ili u Dubrovniku gde će na trgu da bude organizovan doček (program će biti naknadno obajvljen). SREĆNA NOVA GODINA!!! Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN TREBINJE - MOSTAR - TREBINJE  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u Mostar. Uputićemo se zapadnim delom Hercegovine preko Popovog polja (rodno mesto Svetog Vasilija Ostroškog), Ljubina i Stoca gde dolazimo u Mostar. Posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija (jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558. godine i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most), Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Noćenje.

4. DAN TREBINJE - DUBROVNIK - BEOGRAD  Doručak. Napuštanje hotela do 9 časova. Fakultativni izlet do Dubrovnika. Slobodno vreme za indivudalne aktivnosti i obilaske - Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo. Mogućnost fakultativne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Povratak u Trebinje. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Putovanje kroz BiH i Srbiju...

5. DAN BEOGRAD Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 3* ili vili 4* po lokalnoj kategorizaciji, u 1/2 i 1/2+1 sobama
– razgledanje Trebinja u pratnji vodiča
– usluge pratioca grupe/predstavnika agencije
– troškove organizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

individualne troškove / nepomenute usluge
međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost uplate u agenciji)
fakultativni izlet do Dubrovnika 31.12.2019. – 15€ (minimum 25 putnika) OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI
doček u restoranu (svečana sala - u cenu uključena novogodišnja večera sa muzikom, bez pića) – 35€ OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI
fakultativni izlet do Dubrovnika 02.01.2020. – 10€ (minimum 25 putnika)
fakultativna vožnja brodom u Dubrovniku – 10€ (minimum 10 putnika)
fakultativni izlet do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice – 5€ (minimum 25 putnika)
fakultativni izlet do Mostara 15€ (minimum 25 putnika)

+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu 30€ (na upit).

Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10€. 

Dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust od 40% na cenu aranžmana.

Ne postoji mogućnost umanjenja cene aranžmana za slučaj sopstvenog prevoza.

+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel Aćimović 3* nalazi se na oko 800 metara udaljenosti od centra Trebinja. Sobe su 1/2 i 1/2+1, standardno su opremljene, poseduju sopstveno kupatilo, TV, klima-uređaj... Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje.

Vila Marija 4* nalazi se u centru Trebinja. Apartmani su kategorisani sa 4 zvezdice. Smeštajne jedinice su 1/2 i 1/2+1, i svaka poseduje TV i klima-uređaj... Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje.

 

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 40% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Devizni deo aranžmana, koji je izražen u evrima, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika (ako nije drugačije navedeno), a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA TRAVELLINO, LICENCA OTP 26/2010.

 

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185