Milano Nova godina 2019

 

 


 

 AIR HOTEL 4* Milano Linate30.12.2018-03.01.2019.SPECIJALNA CENA 109€ Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1.3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umetnika, fotografa i manekena. U Milano turisti dolaze zbog prelepih građevina, umetnosti i mode, a s obzirom na to da se većina glavnih atrakcija nalazi u centru grada, neće Vam trebati mnogo vremena da ih obiđete. Milano je čuven po operi Milanska skala, gotskoj katedrali (Duomo), zamku Sforca, crkvama Santa Marija dela Gracija (u kojoj je izložena „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija) i Sveta Anastazija, Trijumfalnom luku, Nacionalnom muzeju nauke i Muzejima oslobođenja i Mansonia, Galeriji di Brera i Nacionalnoj biblioteci di Brera.


Noćni život u Milanu je dosta uzbudljiv, sa brojnim barovima, noćnim klubovima i restoranima, od kojih mnogi nude živu muziku.


U blizini Milana nalazi se mnogo prelepih jezera, duž kojih su smeštene radnje, restorani i kafići. Neka od najpopularnijih jezera za obilazak u ovom regionu su Mađore, Komo i Garda, tri najveća jezera u Italiji. 


Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN  nedelja  30.12.2018. Polazak autobusa iz Beograda oko 17 časova sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme polaska biće poznato dva dana pred put). Vožnja ka Italiji kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. DAN ponedeljak 31.12.2018.  MILANO  Dolazak do pokrajine Lombardija i do njene prestonice Milana u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi upoznavanje sa gradom: zamak Sforca - nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, Da Vinčijev most, Opera La Skala - jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanuele - natkriveni tržni centar, Duomo - čuvena milanska katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana. Smeštanje u hotel. U večernjim satima, individualni odlazak na doček u centar grada. SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.

3. DAN utorak 01.01.2019.   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Đenovu. Po dolasku razgledanje grada: Trg Ferari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duomo, palata Svetog Đorđa... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Đenove u poslepodnevnim časovima. Usputna poseta outlet šoping centru Seravale. Povratak u Milano. U večernjim satima fakultativni odlazak do boemske četvrti Navigli koji se nalazi pored kanala okruženog kafeima i restoranima. Noćenje.

4.DAN  sreda 02.01.2019. Doručak. Napuštanje hotela. Vreme za individualne aktivnosti  ili polazak na fakultativni izlet ka Švajcarskoj i jezeru Komo. Dolazak u Lugano. Razgledanje: katedrale Svetog  Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme... Kraće slobodno vreme za razgledanje grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote. Usputni obilazak Koma: trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Svetog Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, vile Đeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma... Slobodno vreme za razgledanje. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

5.DAN  četvrtak 03.01.2019.  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 • prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji
 • meštaj u hotelu 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1  sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • panoramsko razgledanje Milana u pratnji vodiča 
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 

 • fakultativne izlete (podložne su promenama,minimum za realizaciju izleta je 30 putnika) :
   - Đenova – 35 € / 25 € (deca do 12 godina)
   - jezero Komo i jezero Lugano – 30 € / 20 € (deca do 12 godina)
   - vožnja brodom po jezeru Komo – 15 € /10 € (deca do 12 godina
   - prevoz do kanala Navigli – 5 €
 • međunarodno putno zdrastveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)
 • staničnu uslugu 50 dinara za polaske iz Beograda,plaća se u agenciji
+ POPUSTI I DOPLATE

*doplata za 1/1 sobu 50 evra (na upit)
*dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
*dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
*ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

+ OPIS SMEŠTAJA

OPIS I LOKACIJA HOTELA :

Hotel AIR HOTEL 4* Milano Linate Nalazi se u širem centru Milana, na liniji gradskog prevoza, oko 7 km od centra grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini bar, telefonom... www.airhotel.it/

 

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni..

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,
izdao APR, Registar turizma, 29.01.2010. godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185