Maj u Pefkohoriju - 10 noćenja

 

 

 

 
 


04.05-16.05.2018.


13 dana autobusom / 10 noćenja
Udaljen oko 100km od Soluna, zaštićen od otvorenog mora, Pefkohori se nalazi na unutrašnjem delu poluostrva Kasandra – najzapadnijeg poluostrva Halkidikija. Klima je izuzetno prijatna. Veoma povoljan geografski položaj i more odlikovano „plavom zastavom“ Mediterana, sa nepreglednim peskovitim plažama, učiniće da Vaše letovanje bude nezaboravno. Veliki broj restorana, kafića, raznovrsnih prodavnica, butika, zlatara, kao i ribarnica i piljarnica zadovoljiće svačiji ukus i svačije potrebe.

2326
345
447
5365
6127
7296
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. dan  Polazak autobusa iz Beograda oko 18 časova (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred put).    
2. dan  Dolazak u Pefkohori i smeštaj u odabrane objekte (posle 15h). Slobodno vreme za odmor.
3. dan  Slobodan dan za upoznavanje Pefkohorija, jednog od najpopularnijih letovališta na Halkidikiju. Idealna prilika da laganom šetnjom upoznate najatraktivnija mesta ovog letovališta (Yalla beach, stari trg sa crkvom, šetalište pokraj mora, mol za pristajanje brodića, neke od taverni i giroserija, kao  i barove na  plaži).     
4. dan  Ujutru fakultativni izlet do manastirske republike Meteora. Neverovatan spoj prirode i ljudske građevinske veštine, nastao iz čežnje isposnika i putnika, misionara i namernika da se nasele na nepristupačnim mestima. Organizovan je obilazak dva manastira: Preobraženje i Varlam (ili neki drugi), radionice ikona u mestu Kalambaka, a u povratku obilazak klanca Tempi i crkve Svete Petke, gde se nalazi i čudotvorni izvor Svetiteljke. Povratak u Pefkohori oko 21h.
5. dan  Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti. 
6. dan Ujutru fakultativni izlet do Svete Gore. Izlet počinje vožnjom klimatizovanim autobusima do grada-luke Uranopolis (Nebeski grad), odakle se komfornim brodom kreće na krstarenje zapadnom obalom Svete Gore. Potom se obilazi metoh manastira Hilandar-Kakovo, a u povratku se ide u Stagiru, rodno mesto čuvenog grčkog filozofa Aristotela. Povratak u Pefkohori oko 19h.
7. dan Ujutru mogućnost organizovanja fakultativnog krstarenja zalivom Toroneos u toku kojeg je moguće svratiti u poznato mesto Neos Marmaras, izbliza videti susedno ostrvo Kelifos, uživati u jednoj od najlepših plaža Kasandre – Xenia beach. Hrana i piće na brodu su uključeni u cenu izleta. Povratak u Pefkohori oko 17h. Uveče organizovanje srpske muzičke večeri u jednom od najpoznatijih klubova uz samu plažu Pefkohorija.
8. dan Ujutru fakultativni izlet do Soluna, tokom kojeg ćete, pored razgledanja mnogih solunskih znamenitosti iz autobusa (Rotonda, Kamara, Bela kula...), biti u prilici da posetite Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik i crkvu Sv. Dimitrija, kao i prodavnicu sa fabričkim cenama kožnih jakni i sličnih proizvoda, a zatim da uživate u slobodnom vremenu u ovom prelepom gradu. Povratak u Pefkohori oko 17h.  
9. dan  Slobodan dan za individualne aktivnosti.
10. dan  NEDELJA. Ujutru mogućnost individualne posete nekoj od crkava u Pefkohoriju i okolini (napominjemo da je na par kilometara udaljenosti od Pefkohorija i manastir Svetog Jovana Rusa), gde se služi Sv. Liturgija.
11. dan  Slobodan dan za individualne aktivnosti.    
12. dan Napuštanje smeštajnih jedinica do 9 časova po lokalnom vremenu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Informaciju o tačnom vremenu i mestu polaska dobićete na licu mesta od predstavnika Organizatora.   
13. dan  Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.              


+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
• 10 noćenja na bazi usluge NA (najam apartmana ili studija) u Pefkohoriju u studijima/apartmanima iz kataloške ponude Organizatora
• usluge predstavnika Organizatora na destinaciji
• troškove vođstva i organizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

• individualne troškove

• fakultativne izlete:

    - Meteora – 30€ / deca 15€ (ulaznice u manastire se doplaćuju na licu mesta – cena je 3€ po manastiru)

    - Solun – 20€ / deca 10€
    - Toroneos – 20€ / deca 10€
    - Sveta Gora – 30€ / deca 15€

• međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

+ POPUSTI I DOPLATE
  • Doplata za 1/1 sobu - 50% (na upit)
  • Dete do 12 godina u pratnji bar dve punoplatežne osobe – popust 50%
  • Treća, četvrta, peta i šesta odrasla osoba – popust 30%
  • Za sopstveni prevoz, navedene cene se umanjuju za 20€ po osobi.
+ OPIS SMEŠTAJA

Smeštaj je u studijima/apartmanima po izboru Organizatora putovanja, a iz publikovane kataloške ponude u Pefkohoriju.

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima građana na tri jednake mesečne rate ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.     

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.       

+ OPŠTE NAPOMENE

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA         
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,

izdao APR, Registar turizma 29.01.2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185