Olimp i more - 5 noćenja

 


 

 

 

 


 

24.05-31.05.2018.


8 dana autobusom / 5 noćenja
Leptokarija (u slobodnom prevodu: Selo lešnika) nalazi se u okrugu Pijerija, na oko 90 kilometara udaljenosti od Soluna. Ovaj gradić je smešten na obali Egejskog mora, a ispod planine Olimp, tako da se planinska i morska vazdušna struja ovde susreću, dajući time Leptokariji epitet vazdušne banje. Voda u vodovodu se puni sa izvora na Olimpu tako da je jako kvalitetna. Iako je prvenstveno idealno mesto za miran porodični odmor, veliki izbor taverni, kafića, prodavnica, diskoteka i ostalih sadržaja učiniće Leptokariju primamljivom i onima koji očekuju nešto dinamičnije letovanje.
1544
299
3125
481
5946
649
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. dan Polazak iz Beograda oko 18 časova. Tačno vreme i mesto polaska autobusa biće poznato dva dana pred put.
2. dan Dolazak u Leptokariju u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za upoznavanje Leptokarije.     
3. dan Ujutru fakultativni izlet do Soluna, tokom kojeg ćete, pored razgledanja mnogih solunskih znamenitosti iz autobusa (crkva Sv. Dimitrija, Rotonda, Kamara, Bela kula...), biti u prilici da posetite Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik, kao i prodavnicu sa fabričkim cenama kožnih jakni i sličnih proizvoda, a zatim da uživate u slobodnom vremenu u ovom prelepom gradu. Povratak u Leptokariju oko 18h.  
4. dan Ujutru fakultativni izlet do planine Olimp. Posećuje se i u obližnje mestašce Litohoro, kao i prelepi novi manastir Sv. Dionisija (udaljen oko 3km od Litohora). Stari manastir (udaljen oko 15km od novog), koji datira iz XVI veka, uništen je od strane nacista u II svetskom ratu, pa su sve sačuvane mošti i ostale dragocenosti prebačene u novi manastir koji je sazidan deceniju kasnije. Povratak u Leptokariju oko 14h.
5. dan Ujutru fakultativni izlet do manastirske republike Meteora. Neverovatan spoj prirode i ljudske građevinske veštine, nastao iz čežnje isposnika i putnika, misionara i namernika da se nasele na nepristupačnim mestima. Organizovan je obilazak manastira Preobraženje, radionice ikona u mestu Kalambaka, a u povratku obilazak klanca Tempi i crkve Svete Petke, gde se nalazi i čudotvorni izvor Svetiteljke. Povratak u Leptokariju oko 18h. 
6. dan Slobodan dan za odmor i opuštanje, uz uživanje u zvucima morskih talasa. 
7. dan Napuštanje smeštajnih jedinica do 9 časova po lokalnom vremenu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Informaciju o tačnom vremenu i mestu polaska dobićete na licu mesta od predstavnika Organizatora.             
8. dan Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.

             


+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
• 5 noćenja na bazi usluge NA (najam studija) u Leptokariji u studijima iz kataloške ponude Organizatora
• usluge predstavnika Organizatora na destinaciji
• troškove vođstva i organizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

• individualne troškove

• fakultativne izlete:

   - Meteora – 20€ / deca 6-12 god. 15€ (ulaznica u manastir se doplaćuje na licu mesta – cena je 3€ po osobi)

   - Solun – 15€
   - Olimp – 10€
• međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

+ POPUSTI I DOPLATE
  • Doplata za 1/1 sobu - 50% (na upit)
  • Za sopstveni prevoz, navedene cene se umanjuju za 20€ po osobi.

+ OPIS SMEŠTAJA

Smeštaj je u studijima po izboru Organizatora putovanja, a iz publikovane kataloške ponude u Leptokariji.

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima građana na tri jednake mesečne rate ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.     

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.       

+ OPŠTE NAPOMENE

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA         
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,

izdao APR, Registar turizma 29.01.2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185