Olimp i more - 10 noćenja

 


 

 

 

 


 
 

24.05-05.06.2018.


13 dana autobusom / 10 noćenja
Leptokarija (u slobodnom prevodu: Selo lešnika) nalazi se u okrugu Pijerija, na oko 90 kilometara udaljenosti od Soluna. Ovaj gradić je smešten na obali Egejskog mora, a ispod planine Olimp, tako da se planinska i morska vazdušna struja ovde susreću, dajući time Leptokariji epitet vazdušne banje.Voda u vodovodu se puni sa izvora na Olimpu tako da je jako kvalitetna. Iako je prvenstveno idealno mesto za miran porodični odmor, veliki izbor taverni, kafića, prodavnica, diskoteka i ostalih sadržaja učiniće Leptokariju primamljivom i onima koji očekuju nešto dinamičnije letovanje.
1544
299
3125
481
5946
649
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. dan Polazak iz Beograda oko 18 časova. Tačno vreme i mesto polaska autobusa biće poznato dva dana pred put.
2. dan Dolazak u Leptokariju u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za upoznavanje Leptokarije.     
3. dan Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti.

4. dan Nedelja. Mogućnost individualne posete crkvi Sv. Nikole u Leptokariji. Slobodan dan za individualne aktivnosti.
5. dan Ujutru fakultativni izlet do manastirske republike Meteora. Neverovatan spoj prirode i ljudske građevinske veštine, nastao iz čežnje isposnika i putnika, misionara i namernika da se nasele na nepristupačnim mestima. Organizovan je obilazak manastira Preobraženje, radionice ikona u mestu Kalambaka, a u povratku obilazak klanca Tempi i crkve Svete Petke, gde se nalazi i čudotvorni izvor Svetiteljke. Povratak u Leptokariju oko 18h. 
6. dan Slobodan dan za opuštanje i individualne aktivnosti.  
7. dan Ujutru fakultativni izlet do Soluna, tokom kojeg ćete, pored razgledanja mnogih solunskih znamenitosti iz autobusa (crkva Sv. Dimitrija, Rotonda, Kamara, Bela kula...), biti u prilici da posetite Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik, kao i prodavnicu sa fabričkim cenama kožnih jakni i sličnih proizvoda, a zatim da uživate u slobodnom vremenu u ovom prelepom gradu. Povratak u Leptokariju oko 18h.  
8. dan Slobodan dan za opuštanje i individualne aktivnosti.  
9. dan Ujutru fakultativni izlet do planine Olimp. Posećuje se i u obližnje mestašce Litohoro, kao i prelepi novi manastir Sv. Dionisija (udaljen oko 3km od Litohora). Stari manastir (udaljen oko 15km od novog), koji datira iz XVI veka, uništen je od strane nacista u II svetskom ratu, pa su sve sačuvane mošti i ostale dragocenosti prebačene u novi manastir koji je sazidan deceniju kasnije. Povratak u Leptokariju oko 14h.                   
10. i 11. dan Slobodan dan za odmor i opuštanje, uz uživanje u zvucima morskih talasa.  
12. dan Napuštanje smeštajnih jedinica do 9 časova po lokalnom vremenu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Informaciju o tačnom vremenu i mestu polaska dobićete na licu mesta od predstavnika Organizatora.             
13. dan Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
• 10 noćenja na bazi usluge NA (najam studija) u Leptokariji u studijima iz kataloške ponude Organizatora
• usluge predstavnika Organizatora na destinaciji
• troškove vođstva i organizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

• individualne troškove

• fakultativne izlete:

   - Meteora – 20€ / deca 6-12 god. 15€ (ulaznica u manastir se doplaćuje na licu mesta – cena je 3€ po osobi)

   - Solun – 15€
   - Olimp – 10€
• međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

+ POPUSTI I DOPLATE
  • Doplata za 1/1 sobu - 50% od cene po osobi u 1/2 std (na upit)
  • Za sopstveni prevoz, navedene cene se umanjuju za 20€ po osobi.

+ OPIS SMEŠTAJA

Smeštaj je u studijima po izboru Organizatora putovanja, a iz publikovane kataloške ponude u Leptokariji.

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima građana na tri jednake mesečne rate ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.     

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.       

+ OPŠTE NAPOMENE

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA         
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,

izdao APR, Registar turizma 29.01.2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185