Biseri Strimonikosa - 10 noćenja

 

 

 

 

 

 


 

21.05-02.06.2018.


13 dana autobusom / 10 noćenja
Na oko sedamdeset kilometara udaljenosti od Soluna i isto toliko od Kavale, u zalivu Strimonikos, u regiji Svetog Đorđa, nalaze se turistička mesta Asprovalta, Vrasna Paralia i Nea Vrasna. Široka plaža, dugačka sedam kilometara, more godinama nagrađivano „plavom zastavom“ Mediterana i dobar položaj ostaju u neizbrisivom sećanju svakom ko je ikad posetio ovaj deo grčkog primorja. Sve u ovim turističkim mestima – kafići, restorani, taverne, brižljivo izabrane vile za smeštaj gostiju – podređeno je odmoru i relaksaciji i zato ova regija nosi epitet idealnog mesta za miran porodični odmor.PLAZA 2
meteora-opener-crop
atos_03
HAL_STAGIRA5
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. dan Polazak iz Beograda oko 18 časova. Tačno vreme i mesto polaska autobusa biće poznato dva dana pred put.
2. dan Dolazak u Vrasnu/Nea Vrasnu/Asprovaltu (dalje: letovalište) u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme za upoznavanje letovališta.        
3. dan Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti.

4. dan Ujutru fakultativni izlet do manastirske republike Meteora. Neverovatan spoj prirode i ljudske građevinske veštine, nastao iz čežnje isposnika i putnika, misionara i namernika da se nasele na nepristupačnim mestima. Organizovan je obilazak manastira Preobraženje, radionice ikona u mestu Kalambaka, a u povratku obilazak klanca Tempi i crkve Svete Petke, gde se nalazi i čudotvorni izvor Svetiteljke. Povratak u letovalište oko 21h.   
5. dan Slobodan dan za individualne aktivnosti.
6. dan Ujutru fakultativni izlet do Soluna, tokom kojeg ćete, pored razgledanja mnogih solunskih znamenitosti iz autobusa (crkva Sv. Dimitrija, Rotonda, Kamara, Bela kula...), biti u prilici da posetite Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik, kao i prodavnicu sa fabričkim cenama kožnih jakni i sličnih proizvoda, a zatim da uživate u slobodnom vremenu u ovom prelepom gradu. Povratak u letovalište u popodnevnim časovima.
7. dan Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti.        
8. dan Ujutru fakultativni izlet do Svete Gore. Izlet počinje vožnjom klimatizovanim autobusima do grada-luke Uranopolis (Nebeski grad), odakle se komfornim brodom kreće na krstarenje zapadnom obalom Svete Gore. Potom se obilazi metoh manastira Hilandar-Kakovo, a u povratku se ide u Stagiru, rodno mesto čuvenog grčkog filozofa Aristotela. Povratak u letovalište u kasnim popodnevnim časovima.  
9. dan Slobodan dan za opuštanje i individualne aktivnosti.             
10. dan Ujutru fakultativni izlet do Kavale i ostrva Tasos. Grad Kavala nosi nadimak “Monte Karlo” zbog svoje geografske pozicije koja podseća na letovalište i grad u Monaku. Planirana je poseta Starom gradu, akvaduktu iz 16. veka i rodnoj kući Muhameda Alija - osnivača moderne egipatske države. Nakon Kavale, trajektom se odlazi na ostrvo Tasos - ”plutajuću šumu”, gde se provodi ostatak izleta. Povratak u letovalište u popodnevnim časovima. 

11. dan Slobodan dan za odmor i opuštanje, uz uživanje u zvucima morskih talasa.           
12. dan Napuštanje smeštajnih jedinica do 9 časova po lokalnom vremenu. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Informaciju o tačnom vremenu i mestu polaska dobićete na licu mesta od predstavnika Organizatora.             
13. dan Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
• 10 noćenja na bazi usluge NA (najam studija/apartmana) u Vrasni/Nea Vrasni/Asprovalti u apt/studijima iz kataloške ponude Organizatora
• usluge predstavnika Organizatora na destinaciji
• troškove vođstva i organizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

• individualne troškove

• fakultativne izlete:

   - Meteora – 30€ / deca 6-12 god. 15€ (ulaznica u manastir se doplaćuje na licu mesta – cena je 3€ po osobi)

 - Solun – 15€ / deca 6-12 god. 10€
   - Sveta Gora – 30€ / deca 6-12 god. 15€
   - Kavala i Tasos – 22€ / deca 6-12 god. 15€
• međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu - 50% (na upit)
Dete do 12 godina u pratnji bar dve punoplatežne osobe – popust 50%
Treća, četvrta, peta i šesta odrasla osoba – popust 30%

Za sopstveni prevoz, navedena cena se umanjuje za 20€ po osobi

+ OPIS SMEŠTAJA

Smeštaj je u studijima/apartmanima po izboru Organizatora putovanja, a iz publikovane kataloške ponude u Vrasni/Nea Vrasni/Asprovalti.

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski, čekovima građana na tri jednake mesečne rate ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.   

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Deca mlađa od 6 godina ne plaćaju izlete. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.

+ OPŠTE NAPOMENE

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA     
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010,

izdao APR, Registar turizma 29.01.2010.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185